Puslapiai

2010 m. birželio 30 d.

Maudynės - vis dėl to tai kenkia!



Iš pavadinimo galima spręsti, kad rašysiu apie maudynes. Žinoma ne tas duše ar vonioje, o atviruose vandens telkiniuose, baseinuose.
Manau daugelis eina ar važiuoja maudytis beveik kasdien. Ypač tomis karštosiomis dienomis. Trumpai jums papasakosiu ko bijoti, o ko ne, kas kenkia ir t.t...

Pradedu nuo įvairių karjerų, ežerų, upių.
Esu įsitikinusi, kad šiuo metų laiku populiariausi yra karjerai ir ežerai.
Ko mums bijoti?
Man asmeniškai baisiausia yra tai, kad mūsų vandenyse pilna įvairių mūsų išmatų ir atsiprašant myžalų (;D). Kai kurie pasakys "Kas čia tokio?". Ogi labai TOKIO. Per mūsų išmatas ir kitus tuštinimosi reikalus išeina labai kenksmingos medžiagos žmonių organizmui. Galima net numirti jei tų "chemikalų" (;D) būna perteklius. Dar viena baimė. Blusos, Erkės ir kita smulkieji gyvūnai vandenyje. Vieną kartą ir man buvo jų prisiveisę. Ogi kodėl? Todėl, kad grįžus iš maudynių, nenuėjau į dušą, palikau plaukus supintus ir... Na jau patys tikriausiai žinote kas atsitiko. Žinoma, dabar yra įvairių priemonių nuo šių parazitų. Tad geriau grįžę iš maudynių nueikit į dušą. Bus saugiau (;D).
Ko nebijoti?
Va va... Dabar ir prasideda juokai. Vandens telkiniuose mes bijom įvairų žolių, žuvų, ir varlių. Ką gi... Šių mažylių bijoti mums nereikia. Tiesą pasakius jos mūsų bijo labiau nei mes! Kai pamatome kokią žuvį ar varlę... Na... Kaip čia pasakius. Jau iškarto praeina noras maudytis. Nebijokit ir tiek! Žolės... Ką jos jums padarys? Apsivynios aplink kojas ir jus įtrauks? Tikrų tikriausios nesąmonės! Jau ko tikrai nereikia bijoti, tai-žolių. Jos tiesiog gyvena savo gyvenimą ir tiek. :)

Jūros...
Dar viena problema. Tos pačios išmatos. Na, bet apie tai skaitėt aukščiau.
Jei vanduo labai jūros vanduo labai druskingas, grįžę iš maudynių irgi palyskite po dušu. Bus geriau ir tiek. Nes nudžiuvęs vanduo (druskingas) palieka mažas druskos granulėles. O per daug druskos ant mūsų odos taip pat kenkia.

Baseinai...
Chloras, Chloras, Chloras. Kvepia skaniai, bet organizmui kenkia... ...nerealiai. Patariu baseinuose per daug nemirkti. O BŪTINAI grįžus iš jų palysti po švariu vandeniu ir kaip reikiant nusiprausti.

Įdegis.
Visi žino kas būna kai per daug pasikaitini saulutėje. Nudegi. Skausmai nerealūs, bet juk viso to galima išvengti! Tiesiog reikia prieš išeinant į saulę pasitepti kremu ar purškikliu nuo saulės įdegio. Ir viskas!


Išvada.
Grįžus iš maudynių NUSIPRAUSTI!(;D) O prieš einant į saulę pasitepti kremu nuo saulės įdegio.

Ką gi...
Tai tiek

Vertinkit, Komentuokit, nes jūsų nuomonė man svarbiausia. :)

Iki :)
Joly*~

1 komentaras:

Kristūųtę :) rašė...

Tytuvėnuose yra ežeras į kurį mažiukai sisioja, Makariukas kuris knisasi po konteinerius plaunasi batus ir žmonės maudo šunis :D Šiandien buvau prie jo ir ilgai vandenyje nebuvau, nes kai savo akimis matai kaip jis teršiamas... Daugiausia deginausi, ir būtinai turėjau nors trumpam atsigaivinti :D