Puslapiai

2010 m. vasario 27 d.


2010 metų pavasario kolekcijos mirga marga ryškiomis spalvomis, gausiais, masyviais aksesuarais ir jaunatvišku veržlumu. Dėl vaikiško nekaltumo ir subtilaus seksualumo pametę galvas pasaulio mados centrų dizaineriai, ateinančiam sezonui sukūrė kerintį, paslaptingą ir kiek provokuojantį Lolitos stilių.

Christopheris Kane’as, kurdamas pavasario-vasaros 2010 m. kolekciją, balansavo tarp klasikos ir kičo, subtilumo ir prasto skonio. Šių kraštutinumų derinys sukūrė laisvos, seksualios ir provokuojančios moters įvaizdį, pristatytą vienam autoritetingiausių mados portalų Style.com.

Įkvėptas S. Kubricko filmų, dizaineris publikai pristatė pastelinių spalvų, languotas, pusilges, retro stiliaus sukneles, sijonus, sluoksniuotus kostiumėlius. Dizaineris rinkosi lengvas, plazdančias, permatomas medžiagas, „baby-doll-dress“ stiliaus kirpimą, saikingą suknelių atvirumą, natūralių spalvų makiažą.

„Pamačiau dokumentinį filmą apie Gajanos Jonestowno miesto masines savižudybes 1978 metais. Tai privertė mane susimąstyti apie religinius kultus. Tačiau tai paveikė mano kūrybą tik pačioje pabaigoje. Iš pradžių žavėjausi Nancy Reagan fotografijomis ir filmu “Lolita”. Man patiko Jeremy Ironso stilius ir jo nešiojamos liemenės. Štai kas mane įkvėpė,“ – Style.com pasakoja C. Kane’as.

Stella McCartney ateinančiam pavasariui siūlo nuostabų sprendimą moterims, kurios nelinkusios pernelyg daug dėmesio skirti savo išvaizdai. Minimalių pastangų reikalaujantis Stellos 2010 m. pavasario įvaizdis sukuriamas greitai, tačiau rezultatas stulbinantis: jaunatviškas, moteriškas, prabangus ir paprastas stilius.

Ateinančio sezono Stelos McCartney mūza - Gwyneth Paltrow – viena iš dizainerės garbingų klienčių.

Dizainerė, auginanti tris vaikus ir karaliaujanti aukštosios mados pasaulyje, kaip niekas kitas gerai žino, kaip atrodyti jaunatviškai, žvaliai, konservatyviai, tačiau nenuobodžiai. Pavasariui kūrėja siūlo lengvai krentančius vyriško silueto drabužius: formalius švarkus ir šilkines kelnes, klostuotu juosmeniu.

S. McCartney rekomenduoja „A“ formos sijonus, paaukštintu liemeniu, „Aladino“ kelnes, rauktas, lengvas palaidines, įrėmintas grubaus švarko, klostes, raukinius, pastelines spalvas: rausvus, melsvus, oranžinius, rausvus tonus ir plazdenantį laisvumą.

Kaip Stella perteikia Lolitos stilių? Ji dievina keliais dydžiais didesnių vyriškų drabužių kuriamą seksualumą...

„Moschino“ „paukštytė“ kur kas ekstravagantiškesnė nei Stelos McCartney. Trumputis margas sijonas ir retro palaidinė. Žaisminga skrybėlė – privalumas, o ir puikus akcentas, kuriant nerūpestingą stilių.

„Moschino“ trimituoja laisvumą, nepriklausomybę, linksmybes ir jaunystę. Šešto dešimtmečio akcentai, primena gėlių vaikų nerūpestingumą ir laisvą meilę.

Pagrindinės „Moschino“ stiliaus žymės: ryškios pop spalvos: raudona, oranžinė, mėlyna, geltona - dvigubų atvartų švarkeliai, „A“ silueto suknelės, ryškūs diržai, ryškus makiažas: pagrindinis akcentas teikiamas lūpoms.

Madingi juodos ir baltos spalvų ir raštų deriniai, įmantrių formų akiniai nuo saulės, kaspinai – ant drabužių, batų, aksesuarų, rankinių. Vienas pagrindinių „Moschino“ stiliaus elementų - plaukų aksesuarai.

„Prada“ mados namai – tikri Lolitos stiliaus gerbėjai. Pavasariui „Prados“ dizaineriai sukūrė kiek akiplėšiškos verslo moters įvaizdį. Kaip teigia „Prados“ atstovai, pavasarį „formalumas keliauja į paplūdimį“.

„Prados“ kolekcijoje vyrauja pilkos, juodos, tamsiai sidabrinės, perlamutrinės spalvos, satino, nailono puspalčiai, griežto kirpimo švarkai, liemenės, pusilgiai šortai. Vėl į madą grįžta pažeminta juosmens linija.

Kaip „Prada“ perteikia Lolitos įvaizdį? Mergaitiško žavesio suteikia – netvarkingi plaukai, rišami į dvi kasytes.

Komentarų nėra: